Organik Kinoa Unu
Kinoa Nedir?
Kinoa (Chenopodium quinoa) Unu, öğütülmüş kinoa tohumlarından oluşur. Kinoa tohumu, Güney Amerika'daki And Dağları'ndan gelen bir tahıldır ve birçok diğer tahıldan daha fazla protein, diyet lifi, B vitaminleri ve diyet mineralleri içerir. Binlerce yıl boyunca hayvan yemi olarak kullanılmış ve yaklaşık 4,000 yıldır insan tüketimi için de kullanılmıştır.
Kinoanın Besin Değerleri
Kinoa, aşağıdaki besin değerleri açısından zengindir: protein, diyet lifi, çeşitli B vitaminleri, magnezyum, fosfor ve manganez.
Çok Yönlü
Kinoa unu, birçok farklı yemekte kullanılabilir. Ekmek, kek ve diğer lezzetli hamur işleri pişirmek için idealdir. Örneğin, kek, waffle ve pankek hamurunu hazırlamak için kullanılabilir. Kinoa unu ile pişirirken veya yemek yaparken genellikle daha kısa bir pişirme süresi ve daha düşük bir sıcaklık kullanılır.